Ismét megváltoztatták a Magyarország feletti légtereket

Ismét újra rajzolták Magyarország légtereit.

Néhány fontosabb változás:

– Időszakosan korlátozott légterek születtek (LHTRA11A-LHTRA33B)
– Környezetvédelmi szempontból korlátozott légterek születtek (Ócsa, Tószeg, Aggtelek, Zempléni-hg, Hevesi Füves puszták, Hortobágy, Bihari sík, Alsó-Tisza-völgy, Csanádi puszták, Kardoskút, Gemenc, Tapolcai-medence, Tihany, Őrség, Sárvíz-völgye, Fertő, Gerecse, Nyirkai-hany, Fehér-tó, Barcsi-tó, Kőszegi-hg., Kis-Balaton, Velencei-tó, Dinnyés, Vértes, Dunazug-hg., Börzsöny, Kiskunság, Kelet-Cserhát, Tarnavidék, Bükk, Kesznyéten, Kecskeri-puszták). Ezek többsége felett 1500′ (450 m) minimum repülési magasság engedélyezett (néhánynak 1000 láb, 300 m a plafonja).
– A nem ellenőrzött légtereken belül változott a koordinált légterek elhelyezkedése és száma is. További szabályok a koordinált légterekkel kapcsolatban:

1. Koordinált légtér igénylésére az LHSG1, LHSG2/V, LHSG3 légterek esetében Budaörs repülőtér, Farkashegy repülőtér, Hármashatár-hegy repülőtér üzemben tartója, az LHSG10 légtér esetében az Esztergomi repülőtér üzemben tartója, az LHSG2/S légtér esetében a Szabad Repülők Szövetsége és az LHSG20, LHSG20/A, LHSG21, LHSG22, LHSG23, LHSG24, LHSG25 légterek esetében a Dunakeszi repülőtér üzemben tartója jogosult.2. A koordinációs feladatok az LHSG1, LHSG2/V, LHSG3 légterek esetében Budaörs repülőtér, Farkashegy repülőtér, Hármashatár-hegy repülőterek üzemben tartójának valamelyike, vagy a körzeti repüléstájékoztató szolgálatot ellátó szervezet – a három repülőtérrel kötött megállapodás alapján -, az LHSG10 légtér esetében az Esztergom repülőtér üzemben tartója, az LHSG2/S légtér esetében a Szabad Repülők Szövetsége és az LHSG20, LHSG20/A, LHSG21, LHSG22, LHSG23, LHSG24, LHSG25 légterek esetében a Dunakeszi repülőtér üzemben tartója jogosult ellátni.

A TMA és az alatta lévő légterek megváltozott szerkezetéről készült, Garmin GPS-ekbe tölthető verziója a Letöltések menüpontban, a változásokról bővebb információk pedig Kardos István honlapján érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük