Cseraljai István hozzászólása a biztosítás témához, valamint a Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatos eseményekhez

Kedves Ballonos Barátaim!
Csak röviden „Schlagwort”-okban Savanya levelére:
1. A külföldi rendezvényekre történő biztosításoknál érdemes megérdeklődni, hogy ott helyben lehet-e a rendezvény időtartamára (kiegészítő) biztosítást kötni.
    Gyakorlatból mondom, ez legtöbb esetben nagyságrendekkel olcsóbb, mint itthon megkötni a kiterjesztést. No meg EU-s állam vagyunk vagy mifene.
2. Úgy a társaim, mint saját nevemben: semlegesek vagyunk, hogy most NB legyen vagy sem, tehát szavazatilag a tartózkodók közé soroljatok.
    Hozzá kell tennem, hogy az elmúlt évek Nemzeti Bajnokságai hallomásom szerint jól sikerültek végrehajtható feladatokkal, óvások és anyázások nélkül.
    Alapjában véve már ez is haladásnak mondható.
3. Sem PZ sem MCS leveleit, hozzászólásait nem akarom kommentálni. Mint mindenben, ezekben is van igazság, de van abban is, amit Savanya mond.
    Valóban el kellene dönteni, hogy mit akarunk: versenyezni, repülni vagy szemellenzős ló módjára a paragrafusokhoz szigorúan ragaszkodni.
Egyébként már régóta tele van a hócipőm az egymás elleni acsargásokkal, keresztbe rakásokkal, mások munkájának hátráltatásával esetleges meghiúsításával, bárki részéről történjen is az. Értelmét abszolúte nem látom, de úgy látszik, ránk is érvényes az a magyar szokás, hogy ha már segíteni nem tudok, miért ne ártsak (tisztelet a kivételnek). Őszintén mondom, hogy kezd elmenni az egésztől a kedvem, komolyan foglalkozom a gondolattal, hogy érdemes-e így tovább csinálni. Nem ringatom magam abba a hitbe, hogy ez sok embert zavarna vagy sajnálná, ha kiszállnék. Én a repülés szépségéért, a ballonos társadalom azon – kicsiny, de annál lelkesebb és összetartóbb – rétegének társaságáért csináltam, ahol nem az egymás elleni acsarkodás, hanem az összetartás, egymás önzetlen segítése (volt) a jellemző. Lehet, hogy mindez már csak nosztalgia, az öregedő korom jellemző tünete? Remélem, nem így van.
Továbbra is baráti üdvözlettel:
Csőrös

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük