Kibővített vezetőségi ülés

Végh Sándor levele a tegnap megtartott kibővített vezetőségi ülésről.
Vannak benne szomorú és örvendetes hírek is:

Kedves Mindenki!

A tegnap a Dagály utcában megtartott szakbizottsági ülés határozatképtelen volt. Egy fő hiányzott ahhoz, hogy meg lehessen tartani. Így kénytelenek voltunk kibővített vezetőségi ülést tartani a szakbizottsági helyett. Ebben az évben 37 klub, illetve szakosztály fizette be a nevezési díját, a szakbizottsági ülésen pedig csak 18-an voltunk jelen. Köszönöm azoknak a képviselőknek, akik megjelentek, és megtisztelték az általuk folytatott sportot azzal, hogy ebben a mindannyiunk számára nehéz időben időt és pénzt fordítottak arra, hogy dönteni tudjunk a számunkra oly fontos kérdésekben. Sajnos, néhány aktív klub nem vette a fáradtságot a megjelenésre, és így meg kell az egészet ismételni.

A március 5-i ülésen elnapolt napirendi pontok a következők voltak:
– Javaslat tétel az új szakág vezető személyére az MRSZ elnöksége felé
– Az átalakulással kapcsolatos feladatok megbeszélése
– Egyebek

Ezeket, a napirendi pontokat megbeszéltük, de véleményem szerint feltétlenül szükséges belátható időn belül új szakbizottsági értekezletet tartani. Ennek előkészítése érdekében a jövő héten tervezek vezetőségi értekezletet csütörtökön, vagy pénteken. Ezt még a vezetőség tagjaival le kell egyeztetnem.

A Béla utódlásával kapcsolatosan megoszlottak a vélemények. Az én előterjesztésem az volt, hogy mivel még senki számára sem ismeretes, hogy hogyan változik az elkövetkezendő hónapokban az MRSZ működése, ezért ideiglenes megoldást javasoltam erre a témára. Konkrétan azt, hogy javasoljuk a főtitkár felé Oross Jani részfoglalkozású alkalmazását addig, amíg el nem dől, az hogy hogyan fogunk működni a továbbiakban. Ezt azért tartom célszerűnek, mert a Jani most is ott dolgozik a központban, és ha fizetnünk kell az MRSZ-nek a szolgáltatásokért (helységbérlet, telefon, internet, stb.) akkor ez a megoldás jelenti a legkisebb költséget a szakbizottság számára. A jelenlévők véleménye megoszlott, mivel Kardos Miki és Aklán Attila is kandidált a beosztásra, illetve felvetették, hogy az érintettek tájékoztassák a szakbizottságot arról, hogyan szeretnének dolgozni, mik a terveik, stb. Ezt a szerintem is jogos igényt figyelembe véve a szakbizottság vezetősége úgy döntött, hogy mivel Béla május 1-el mindenképpen el akar menni, javasoljuk a főtitkár felé azt, hogy részfoglalkozású dolgozóként alkalmazza az Oross Janit ez év december 31-ig, aki pedig be szeretné a továbbiakban tölteni ezt a posztot (beleértve a Janit is), legkésőbb október 31-ig adjon be pályázatot a szakbizottsághoz, melyben részletesen kifejti azt, hogy alkalmazása esetén hogyan kíván tevékenykedni, milyen tervei vannak.

Az átalakulással kapcsolatosan két alternatíva van előttünk. Az egyik az, hogy maradunk a jelenlegi felállásban, és az MRSZ létrehoz számunkra egy alapítványt, ami garantálja az anyagi függetlenségünket. A tervek szerint ennek az alapítványnak a kuratóriuma a szakbizottság lenne. A másik lehetőség az, hogy az eje és ul szakbizottság mintájára önálló alszövetséggé vagy sportszövetséggé (a név még nem tisztázott) alakuljunk át. Ebben a témában is megoszlottak a vélemények. Mivel nem ismerjük a költségeit az önálló szövetséggé alakulásnak (az biztos, hogy az alapítási költsége, a kötelezően alkalmazandó főtitkár, könyvelő, könyvvizsgáló stb. költségét a kluboknak és szakosztályoknak kellene viselni), megkértük Mészáros Bélát és Oross Janit, hogy az elkövetkezendő napokban egyeztessenek az ejtőernyősökkel és az ul szakág képviselőivel erről, és a beérkezett információk ismeretében folytatjuk a kérdés megtárgyalását, illetve eldöntését. Döntést az átalakulásról csak a szakbizottsági ülés hozhat.

Az egyebekben ismertetésre került a Nemzeti Bajnokság állása. Sikerült megteremteni a feltételét annak, hogy május 4-8-ig Nyíregyházán rendezhessük meg a XXV. Jubileumi Nemzeti Bajnokságot. (nem volt könnyű)
A versenyre a nevezési határidő április 22. péntek. Eddig a határidőig kell átutalni illetve befizetni a nevezési díjat a megadott számlára. A versenyen csak az vehet részt, aki a határidőig befizeti vagy átutalja a nevezési díjat.
A versenyigazgató a Nádházi Feri visszalépése miatt Mathijs R. de Bruijn lesz, akinek a magyar hangja Varga Attila. Természetesen az eligazítások két nyelven szinkrontolmácsolással történnek. A magyar versenyzők a kérdéseiket természetesen magyar nyelven tehetik fel, és magyarul fognak választ kapni rá.
A szállással kapcsolatosan vannak további lehetőségek is, erről Mányik Tibivel kell konzultálni a 06-70-551-76-92 telefonon.
Akinek a Nemzetivel kapcsolatosan bármilyen további kérdése van, a haladéktalanul vegye fel velem a kapcsolatot (balloon@fly-vegh.axelero.net) vagy telefonon.

A kibővített vezetőségi ülésen a Pálhegyi Zoli tett egy nagyon örvendetes bejelentést. Nothejsz Toncsi megkérte, hogy jelentse be a szakbizottságnak, hogy Pécsett, a város támogatásával megteremtődött a lehetősége egy hőlégballon verseny rendezésének, várhatóan szeptember hónapban. Várjuk a további információkat.
Én a magam részéről nagyon örülnék neki, ha ebben az évben két minősítő verseny lenne ismét Magyarországon.

A várhatóan jövő héten megtartásra kerülő vezetőségi ülés után haladéktalanul tájékoztatok mindenkit az új szakbizottsági értekezlet helyéről és időpontjáról.

Üdvözlettel: Végh Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük