Szakbizottsági ülés lesz 2015.11.29-én

Tisztelt Szakbizottság Tagok, Tisztelt Tagság,

 

Ezúton értesítelek benneteket, hogy november 29.-re szakbizottsági ülést hívok össze.

Időpont: 2015.11.29. – 10.00

 

Hely: 1138 Budapest, Dagály utca 11/a.

 

Napirendi pontok:

  1. 1.       A Ballonrepülő Szakbizottság működésével kapcsolatos szabálytalanságok vizsgálata, ideiglenes munkacsoport felállítása a témával kapcsolatban

Végh Sándor több fórumon jelezte, hogy a szakbizottság szabálytalanságokat követ el, nem megfelelően működik. (MRSZ Elnökségi ülés (11.13.), Tagságnak kiküldött levele (10.13.)) Utóbbiból egy részlet:

 

Egyben ez úton hívom fel a figyelmedet arra -mivel sorozatos szabálytalanságok elkövetésével vezeted megválasztásod óta a szakbizottságot-, hogy tartsd be az MRSZ és a mi saját Szervezeti és Működési Szabályzatunkban meghatározottakat.”

 

Célom, hogy az általam vezetett szakbizottság és szakág szabályszerűen működjön. A személyes ellentétek további kiélezése helyett a szakbizottság és a szakág tagjainak konstruktív támogatására számítok. Ennek megfelelően kérném Végh Sándort és a szakág tagjait, hogy a témával kapcsolatban, amennyiben van, írásban tegyék meg észrevételeiket 2015. november 28.-ig. Csupán általánosító kritikák megfogalmazása csak feszültségeket szül, míg konkrét felvetések alapján javíthatjuk tevékenységünket.

 

  1. 2.       A szakág egyes tagjaival kapcsolatos állítások tisztázása, ideiglenes munkacsoport felállítása a témával kapcsolatban

Az elmúlt időszakban több személy esetében különböző állítások, vélemények kerültek napvilágra, amelyek esetlegesen az érintett személy meghallgatása illetve kellő körültekintést nélkülözve fogalmazódtak meg. Szeretnénk a jövőben az ilyen helyzeteket elkerülni, illetve egyes személyekkel kapcsolatban tisztázni ezen állításokat, amelyek az alábbi esetekben fordultak elő:

–          Németh Zoltán szakszolgálati engedélyének megújításával kapcsolatos körülmények tisztázása

–          Hidas Sándor, mint CIA delegált elmúlt években végzett tevékenységével kapcsolatos kritikák

–          A 2015. évi Hőlégballon Európa Bajnokságon felmerült személyi ellentétek tisztázása

–          Pálhegyi Zoltán, mint javasolt CIA delegált helyettes, illetve mint javasolt CIA főobszerver ellen megfogalmazott kritikák

Cél, hogy az érintett személyek bevonásával, lehetőség szerint minden körülményt figyelembe véve kerüljenek tisztázásra az egyes személyekkel kapcsolatos állítások. A szakbizottság és a szakág tagjainak túl kell lépni a jelenleg jellemző személyeskedő vitákon, mert ilyen körülmények között nincs lehetőség az összefogásra és közös munkára.

  1. 3.       A 2015. évi Hőlégballon Európa Bajnokságon a magyar csapatok részéről felmerült problémák és visszásságok vizsgálata, ideiglenes munkacsoport felállítása a témával kapcsolatban

 

Az 1.-3. pontok tisztázására a szakbizottsági ülés keretén belül nincs lehetőség. Részben várhatóan több időt igényel, részben nem minden érintett tudja megfelelően képviseltetni magát (Pl. Hidas Sándor várhatóan az ülés napján a Világjátékokon vesz részt Dubaiban). Emiatt várnám a szakág javaslatait, hogy mely személyek legyenek tagjai az ideiglenes munkacsoportnak. E segítséget előre is köszönöm.    

 

  1. 4.       2015-ös ranglista összeállításával kapcsolatos teendők meghatározása

 

  1. 5.       Előzetes jövő évi versenytervek összeállítása

 

  1. 6.       Kvalifikációs versenyeken való indulási jogról való lemondási szabályok megalkotása

 

Üdvözlettel:

 

Nagy Péter

szakág vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük