Hőlégballonos Emlékmű Őcsényben

Kedves Ballonos Kollégák!

 

Egy hiányt szeretnék pótolni. A Hőlégballonos Emlékmű Őcsényben című projekttel kapcsolatban már az elején felmerült bennem az emlékmű valamilyen látványtervének bemutatása. Egyrészt nem voltak meg az eszközeim és szakembereim ennek az elkészítésére, másrészt nem szerettem volna a szobrászművész munkájába beleavatkozni.

Miután most már mások is felvetették ennek a hiányát, nekiduráltam magam és a régi kollégáim (műszaki tervező, grafikus) bevonásával mégiscsak összehoztunk valamit. Nyilván ez nem adja vissza a művész majdani munkáját, mert akkor elég lett volna valami ilyen 3D tervet valami mesteremberek bevonásával megvalósítani. Nem erre törekedtünk. Miután azonban a szobrász elmesélte a koncepciót, mi megpróbáltuk ezt érzékeltetni. Talán valamennyire sikerült. Nyilván nem pótolja a művészi alkotás finomságait. Nem is szeretnénk ezt vitára bocsájtani. Inkább azt szeretnénk, hogy segítséget adjunk azoknak, akik szélesebb körből tudnának támogatókat toborozni ennek a magyar hőlégballonos szimbólumnak a megvalósításához.

Csatoltan küldöm a látványtervet. A helyszín sincs még véglegesen lefixálva, ezt a döntést az önkormányzatra bízzuk azt kérve, hogy méltó helyen és környezetben legyen elhelyezve.

emlekmu_latvanyterv

emlekmu_latvanyterv

Szépen elindult az adományozás, de még csak félidőben vagyunk (fél összegben). Ezért mindenkinek a segítségét örömmel vesszük.

Üdv. Sós Misi

One thought on “Hőlégballonos Emlékmű Őcsényben

  1. Visszajelzés: Helyére került az időkapszula | holegballon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük