XXV. Nemzeti Bajnokság a jövő héten

Információk a versenyről versenyzőknek és érdeklődőknek Pálhegyi Zoltántól

Kedves Ballonosok, Versenyzők és Résztvevők!

  1. A jövő héten kezdődik a XXV. Hőlégballon Nemzeti Bajnokság és II. Pécsi Fesztivál Kupa. A versenyközpont és a bejelentkezés a vasútállomás melletti épületben lesz. A verseny honlapja, versenytérkép, várostérkép és fénykép az épületről ITT, (UTM/UPS WGS 84, 34T 285220E 5105350N).   
  1. A verseny előtt, a pilóták bejelentkezésekor a következő okmányok kerülnek ellenőrzésre (AXMER GPS III / 1.4):
  2. Pilóta szakszolgálati engedély
  3. Pilóta repülési napló
  4. Ballon repülési napló
  5. Légialkalmassági bizonyítvány
  6. Lajstromozási bizonyítvány
  7. Biztosítási kötvény
  8. FAI sport engedély
  9. Útlevél vagy személyazonossági igazolvány

                  

  1. A bejelentkezéskor be kell fizetni a 30.000 HUF letéti díjat, amit a verseny végén, a kiadott eszközök maradéktalan visszaadása után a rendezők visszatérítenek. Akinek a csapata 3-nál több főből áll, azoknak a versenykiírásban meghatározott összeget (20.000 Ft / +fő) szintén ekkor kell befizetni.
  1. A verseny egy közforgalmi repülőtér körzetében zajlik. A repülésekhez szükséges, ezért a hivatalnokok bármikor ellenőrizhetik a következő működőképes eszközök meglétét és használatát: reprádió (AFIS – POGÁNY INFO, 126,900 MHz), kupolahőmérő.
  1. Kérjük, ne feledkezzetek el róla, hogy a versenyt GPS loggerekkel értékelik. A versenyszabályzat szerint (6.5), ha a logger adatai nem értékelhetők, akkor kérhetik a versenyző GPS-ét, az adatok pótlására. Ehhez szükséges, hogy a GPS tudja tárolni a pozíciót, a magasságot és az időpontot 5 másodpercenként. A szervezők nem rendelkeznek minden típusú GPS-hez adatkábellel (a GPS és a PC között), ezért mindenki hozzon megfelelő csatlakozót is.

Üdvözlettel:

Pálhegyi Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük