A Világbajnokság számokban

Összesen 31 ország 118 csapata képviselte magát a debreceni Világbajnokságon:

Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kína, Csehország, Dánia, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Anglia, Németország, Olaszország, Japán, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Dél-afrikai Köztársaság, Oroszország, Szlovénia, Szerbia, Svájc, Szlovákia, Svédország, Törökország, Ukrajna, Amerikai Egyesült Államok és Magyarország

A legtöbb (7) csapattal Franciaország képviselhette magát, a második legtöbb csapatot (6) Anglia és az Egyesült Államok delegálhatta.

Szerbia és Törökoszág egy-egy csapattal indult.

A tizenegy tervezett versenyrepülésből az időjárás miatt öt maradt el, a hat felszállásból összesen 19 feladatot kellett végrehajtania a csapatoknak.

A verseny legpontosabb dobása a 10-es feladatban született, az orosz Alexey Medvedsky követte el, 4 cm-t!!! mért a mérőcsoport. Ebben a feladatban a második helyezett a norvég Fridjtof Rusten lett 9 cm-rel!!! A mezőny többi csapata is viszonylag pontos eredményeket ért el ebben a feladatban, az első 97 versenyző 20 méteren belüli távolságra tudta dobni a jelzőszalagot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük