M-A 6. versenynap Day 6

A reggeli, utolsó versenyrepülés

A reggeli eligazításon összesen hat (HAT!) jelzőszalagot és hat feladatot kaptak a csapatok:

Az első feladatban egy pilóta által választott koordináta köré írható 3 km sugarú körön belül a lehető legnagyobb területű háromszöget kellett berepülni.

A második, harmadik és negyedik feladatban a bírók által meghatározott két-két cél közül kellett választania a pilótáknak.

Az ötödik feladatban a cél koordinátáján egy 150 m sugarú kör fogadta a versenyzőlket, amelyet úgy kellett megközelíteniük, hogy két markert a kör átellenes negyedeibe tujdanak dobni.

Végül a hatodik feladatban ismét két előre meghatározott cél közül kellett választani.

A repülés érdekessége még, hogy a pilótáknak egyedül kellett repülni. Mindez azért érdekes, mert a fejlettebb technikai felszereléssel rendelkező csapatoknál rádió-összeköttetés van a hőlégballon és a követőautó számítógépei között is. Így a követőautó pontosan látja, merre repül a ballon, a kosárban lévő pilóta pedig másodperces frissítéssel tájékozódhat a követő személyzet által szintén számítógéppel kalkulált, magasságonként eltérő szélirányokról- és sebességekről. Ezzel az opcióval a veseny főbírója sajnos a kisebb költségvetésű (többek között a magyar) csapatoknak hozott kedvezőtlen döntést.

A mai eredmények még nem kerültek kihirdetésre, remélhetőleg azonban hamarosan megtörténik a verseny végleges értékelése. A csapatok pontszámai ITT tekinthetők meg.

 

Last competition flight in the morning

On the morning breifing teams got six (SIX!) markers and six tasks.

First task was a Land Run, the second, the third and the fourth were Hesitation Waltz, the fifth was a Minimum Distance Double Drop and at least, the sixth was a Hesitation Waltz.

Last flight was special flight because pilots had to fly alone.

It was very strange because teams with high budget have got technical equipment to get information from balloon and give information to the balloon automaticly (computer to computer). With this option the event director made an unfavorable desition from aspect of teams with small budget.

Results from the morning are not available yet but hopfully you can see these HERE.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük