Továbbra is repülhetnek a ballonok Magyarországon – Török Sándor levele

Tisztelt Ballonosok!

A Végh Sándor által küldött fordítást továbbítom felétek, ami remélhetőleg kellemesen fog érinteni Benneteket, mivel így nincs akadálya a magyarországi repüléseknek a mi technikánkkal.

Figyelmeteket megköszönve, tisztelettel

Török Sándor
vezetőségi tag

 

Kedves Mindenki!

Az eredeti levélben olvashatjátok Horváth Zsolt Csaba szakállamtitkár levelének nyers fordítását. Az eredeti angol nyelvű levél a PLH honlapján a közlemények linken olvasható.

Üdvözlettel:  Végh Sándor

—– Original Message —–

Címzett:
Európai Bizottság
Európai Repülésbiztonsági Ügynökség
EU tagállamok
A 1592/2002/EC Sazbályozás (Alapszabály) 10 (3) pontjában lefektetettek szerint ezennel az alábbiakról tájákoztatjuk az Európai Bizottságot, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséget és az EU tagállamait:
A magyar nemzeti közlekedésfelügyelet Polgári Légiküzlekedési Hatósága a magyar törvények és rendelkezések szellemében az alábbiakban felsorolt típusú, Magyarországon vagy EU tagállamokban bejegyzett, de az egykori Szovjetunióban és/vagy keleti-blokk országaiban gyártott, és az EU tagállamaiban nem besorolt légijárművek számára engedélyt ad azok magyar légtérben való további működtetésére.
Gyártó Típus
Antonov An-26
PZL/Antonov An-2
Kamov Ka-26
Jakovlev/IAR Jak-52
Jakovlev Jak-18T
Sukhoi Su-29
PZL/MIL Mi-2
PZL PZL-101
Zlin Z-37
LET L-410 series
Rubik R-26 Góbé
Hot air balloons manufactured in Hungary AX-6, AX-7, AX-8, AX-9, AX-10
Ezen kivételes engedély a releváns EU szabályozások (Basic Regulation and/or 1702/2003/EC Regulation) függelékeként lép hatályba az NPA-17-ben és a II. Függelékben lefektetettekel összhangban. Az engedély nem befolyásolja a légijárművek biztonságát.

Budapest, 2007-03-27
Zsolt Csaba HORVÁTH
President, DGCA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük