Gordon Bennett Kupa

Nem egészen HŐLÉGballonos hír, mégis hasznos/érdekes a következő üzenet:

Sziasztok!

Van szerencsém részt venni a Franciaországban 48. Gordon Bennett Kupán és megpróbálok többé-kevésbé rendszeresen információkat adni, mi is történik a színfalak mögött.
A Gordon Bennett Kupáknak a lényege, hogy egy közös felszálló helyről ki tud a legmesszebbre repülni leszállás nélkül, egy maximum 1000 m3-es gázballonnal.
Idén a ballonokat, biztonsági okokból, csak héliummal tölthetik fel. Minden ballonban két pilóta tartózkodik és számos technikai berendezést visz magával, így on-line is nyomonkövethető a verseny állása. A ballonok műszerei óránként adnak pozíció és magasság jelentést a versenyközpontnak.

A tegnapi General Briefingen kiderült, hogy a mára tervezett felszállást az érkező hidegfront miatt el kell halasztani. A ma 10 órakor kezdődött eligazításon Marcus Haggeney versenyigazgató meteo-prezentációja szerint a start holnap este várható. A ballonok feltöltése 11 órakor kezdődik vasárnap és várhatóan 18h-kor, minden ballon készen áll a startra. A felszállási sorrendet sorsolással döntötték el az Általános Eligazításon. A 17 gázballon 20h-ig a levegőbe emelkedhet.
A jelenlegi helyzet szerint két frontrendszer között repülhetnek Németország – Lengyelország – Baltikum – Svédország vagy Finnország útvonalon. Skandinávia északi részét a kettő-négy nap alatt érhetik el a legszerencsésebb és legbátrabb pilóták.
A mai napon már mindenki csak a végső előkészületekkel foglalkozik a szitáló esőben, Thionville-i Szabadság téren. Reméljük a start holnap sikeresen megtörténhet!

További információk:

http://www.gordonbennett2004.org/
http://thionville2004.phileas.net/gb/index.asp
http://www.pilatre-de-rozier.com

Üdv:

Pálhegyi Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük